luni, 7 ianuarie 2019

Tiramisu

La mulți ani, Ionilor! Să fiți pozitivi!

Având în vedere că probabil n-are nimeni chef de stat și făcut torturi astăzi, vă dau o rețetă de tiramisu foarte rapidă. Ce încurcă puțin e statul la frigider pentru vreo 3 ore, dar să sperăm că ajungeți acasă de la serviciu pe la 16, ceea ce înseamnă că după cină puteți servi o feliuță din această prăjitura. Dacă nu, v-o recomand cu drag la cafeaua de dimineață.

Ingrediente:

4 ouă
400 g mascarpone (eu iau două cutii de la Lidl)
1pungă mare de pișcoturi (tot de la Lidl)
cafea fără zahăr, răcită
1 linguriță de frișcă (ceea la tub), dar nu e obligatorie
esențe (rom, vanilie, lămție etc)
cacao sau ciocolată rasă
Opțional, o linguriță de lichior, dacă aveți prin casă

Mod de preparare:

Se separă gălbenușurile de albușuri. 
Albușurile se bat spumă tare cu 1 praf de sare. 
Gălbenușurile se freacă împreună cu zahărul (până acesta sew topește), esențele, frișca și lichiorul. Apoi se încorporează peste albușuri, obligatoriu de jos în sus, pentru a se aera. 
Se pune brânza mascarpone și se amestecă până la omogenizare.
Se iau pișcoturile, se bagă în cafea, după cxare se montează pe un platou al cărui diametru nu știu să vi-l spun. Eu folosesc un platou pe care îmi cam 12 pișcoturi pe două rânduri. Așadar, punem un strat de pișcoturi, unul de cremă, stratul de deasupra să fie de cremă, pentru a se presăra peste cacao sau ciocolată rasă.
Dăm la frigider pentru 3 ore. Dacă stă peste noapte e și mai bun. 

Poftă bună!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu